Naturterapi

Vær din egen stifinder…

Der findes virkelig en særlig metode eller behandling, som kan afhjælpe stress, angst og andre psykiske lidelser uden brug af medicin og helt uden bivirkninger. Den er meget let tilgængelig, ja findes faktisk lige uden for din dør.
Kender du til overtænkning, stress, eller depression, som følge af en eller anden form for livskrise?

Så er naturterapi det helt rigtige valg for at komme videre.
Naturen er tankevækkende på den meditative måde, vores nervesystem slapper af i naturen og vi lægger hverdagen med dens stress og jag bag os. At gå ind i naturen er symbolsk set det samme som at “gå med” naturen, også den slags natur vi indeholder selv.
Netop det at gå med noget som er, noget som måske dukker op igen og igen i vores liv, og begynde at undersøge det i stedet for at skubbe det fra os, er første trin i forhold til at erkende, forløse og kunne afbryde begrænsende tanker og mønstre og ny orientere sig. Sådan fungerer terapi.

Det spændende ved terapi i naturen er, at mange af vores sansninger som at se, røre, smage, at stå på, gå på og at være, naturligt kommer frem når vi befinder os i naturen. Det er ofte nogle stærke sansninger der åbner op for et mere vågent, nærværende og umiddelbart sted i os. Et sted der som jeg oplever det for mange ofte er forbundet med livsglæde, leg, glædelige overraskelser og flow oplevelser. En væren.
Mennesket ER natur, vi har bare glemt det, og alle de kampe vi kæmper, ja, der kæmper vi ofte imod naturen. Vi bliver glade kreative og livsduelige af at lytte til naturen, lytte til vores mavefornemmelser og følelser, mærke at vi STÅR og GÅR her på jorden, og ved at tage del i det liv der udfolder sig indeni og uden for os. Vi KAN finde vores egen autencitet, som naturen gør det, er det, og som den illustrerer og demonstrerer så smukt i små og store bidder rundt om os hele tiden.
Har du lyst til at se om terapi i naturen er noget for dig?
Naturen som jo er et dejligt afslappende sted, og som i sig selv taler til den parasympatiske, den afspændende del af nervesystemet, indbyder til et oplagt, et skønt, grønt og spændende arbejde med forandringer. Ofte har en ny indre forandringsproces behov for at blive skubbet i gang gennem en nænsom men god ydre facilitering, både for at få vækket bevidstheden og for at opnå det bedste udbytte, men også for at føle sig tryg, glad og naturlig i naturen, og her er det at jeg kommer ind i billedet.
Jeg arbejder både mindfuldt og symbolsk i naturen og har mange forskellige input til processen, ideer du kan gribe og let kan anvende i det daglige. Jeg har forskellige forslag til hvor vi kan mødes derude, men vi kan også benytte os af et sted du kender eller et sted du har lyst til at stifte bekendtskab med. Har du nogle fysiske ”skavanker som du tænker kan være en begrænsning for netop dig, så er jeg sikker på at vi finder en løsning.
Har du lyst til at se om terapi i naturen er noget for dig, og til at blive din egen stifinder, så kontakt mig og vi tager en snak om det.

“loose your head, and come to your senses”
 –Pearls–